Moderator: oli
Mali Caca wrote:ne balansiram je ja nego je dajem strugaru jer on ima odgovarajuci strug sa koji kompjuterski meri faktor balansa
stanko61 wrote:...ja to radim samo staticki...Mali Caca wrote:ne balansiram je ja nego je dajem strugaru jer on ima odgovarajuci strug sa koji kompjuterski meri faktor balansa
Mali Caca wrote:....strugaru jer on ima odgovarajuci strug sa koji kompjuterski meri faktor balansa...
oli wrote:Mali Caca wrote:....strugaru jer on ima odgovarajuci strug sa koji kompjuterski meri faktor balansa...
U cilju boljega razumijevanja, molim korisnika Mali Ćaća da pobliže opiše metodu, koji faktor je u pitanju, koja brzina vtrnje i što je sve na radilici postavljeno tijekom balansiranja.... Hvala...
Mali Caca wrote:http://www.youtube.com/watch?v=5-k1GqIFP1g
evo jedan vide klip sto moze da pojednostavi moje piskaranje. Veoma slicno smo sto ocaj tip na videu ima drugaciji model masine za balasiranje
stanko61 wrote:... ja to radim tako kao sto se tocak balansira ali rucno,, znaci krajeve radilice stavim na postolje koje idealno ravno,, horizontalno, zatim stavim lezajeve na radilicu na mesto i pustim ako je neki deo tezi pasce dole ,, jednostavno,, verujem da je dosta tacno,, mozda ne kao masina ...:
Mali Caca wrote:oli wrote:Mali Caca wrote:....strugaru jer on ima odgovarajuci strug sa koji kompjuterski meri faktor balansa...
U cilju boljega razumijevanja, molim korisnika Mali Ćaća da pobliže opiše metodu, koji faktor je u pitanju, koja brzina vtrnje i što je sve na radilici postavljeno tijekom balansiranja.... Hvala...
Oli balansiranje radilice na agregatima koji imaju vise od jednog ili dva cilinda se radi bez balans faktora. Nisam siguran za brzinu jer je to deo programa(ali mogu da pitam pa da napisem ovde). Da bi jednostavnije objasnio slican je principu kao kad se balansira guma tj. tocak. Kompjuter izmeri koliko grama je koleno od kolena razlicito i u 95% slucajevas se busi rupa da se olaksa ili ako treba smo malo koristi se brusilica da se skine malo metala povrsinski. Kad se sve zavrsi treba da sve bude na nuli. Isto se balansira korpa kvacila i magnet altenatora. Tako da bude sto manje vibracija koje ce da se suprostave jedna drugoj tokom rada motora. Sto znaci koji konjic vise
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests