• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home Informacije Istorijat
Istorijat moto klasika u Vršcu PDF Print E-mail

U Srbiji je prvi put moto klasik trka održana u Vršcu godine 2002. na vršačkom brdu. Trku su organizovali zaljubljenici tada okupljeni u moto klubu Gedeon alfa iz Vršca. Na prvoj brdskoj trci moto klasika u Vršcu takmičilo se dvadeset tri vozača podeljenih u pet klasa po godištima i radnoj zapremini motocikala.

 

U godini 2003. Gedeon alfa organizuje THCR ( Tower hill classic race ) na istom mestu ali sa znatno većim brojem takmičara. U godini 2003. na trci su već učestvovali i motocikli spremljeni isključivo za trke. Moto klasik u godini 2003. hvata zamah, motoristi postaju trkači a stari motori – trkačke specijalke.

 

Najbolja trka na vršačkom brdu održana je naredne 2004. Pored domaćih takmičara na trci su učestovovali i vozači iz Slovenije i Hrvatske. Na THCR- u godine 2004. Emil Mokrovčak prvak Hrvatske i učesnik čuvenog TT na ISLE OF MAN  postavio je  važeći rekord staze u vremenu 1:46:78 na motociklu KAWASAKI Z 1000.  

 

U godini 2005. u Vršcu je organizovana i brdska trka, već pomenuti Tower hill classic race ali i trka na aerodromu u Vršcu. Dve održane trke u Vršcu u godini 2005. bile su preteča nacionalnog moto klasik šampionata koji je naredne godine održan po prvi put u Srbiji.

 

SMK KLASIK osnovan je godine 2007. i u potpunosti je preuzeo organizaciju trka za moto klasik u Vršcu. KLASIK organizuje i godine 2007. i 2008. trke na vršačkom aerodromu kao kružne trke.

 

U godini 2007. na trci su učestvovali svi registrovani moto klasik klubovi u Srbiji ali i takmičari iz Slovenije.

 

Vršački aerodrom postaje domaća trkačka staza za sve vršačke takmičare i omiljena i praktično jedina valjana kružna trkačka staza za moto klasik u Srbiji tako da je u godini 2008. u okviru nacionalnog moto klasik šampionata Srbije trka u Vršcu u organizaciji SMK KLASIK bila jedina kružna trka.

 

Budući da se u međuvremenu od početaka moto klasika u Srbiji popravio resurs motocikala koji uzimaju učešće na trkama i da su i brzine postale znatno ozbiljnije to je kružna staza na vršačkom aerodromu postalo jedino odgovarajuće mesto za takmičenje.

 

SMK KLASIK je stazu na odgovorajući način, postavivši dve veštačke krivine  na najdužim pravcima,  prilagodio trkama za moto klasik. Staza na vršačkom aerodromu postaje jedinstvena i prepoznatljiva i zaštitni znak kluba.

 

SMK KLASIK danas raspolaže sa 15 ozbiljnih trkačkih motocikala za moto klasik prepravljenih po važećim pravilima i takmiči se u svim klasama.

Željko Pupavac

Željko Cvetićanin

 

 

Naše trke