Evo sada me je moj drugar Stanko, (kodno ime Vrba 61), natjerao da se malo pozabavim konstrukcijama na temu istine i njenoga izvrgavanja...
Preslik, ovoga članka, je iz novina koje su iz Subotice, članak je potpisao novinar s inicijalima M.M. za stare čitače ove novine, ništa tu nije neobično, tekstovi o Markotićima, se pojavljuju svako toliko, pa to je i u redu, voze, osvajaju bodove i sve tako, logično je da ih list iz njihova mjesta prati...
No međutim, pomnim "izučavanjem" teksta možemo konstruirati slijedeće teze:
-nadnaslov, govori o tome da je tekst o vozačima iz Subotice, koji voze na šampionatu Evrope, koliko nam je poznato ta utrka u Nizozemskoj, nije u sastavu EU šampionata;
-naslov govori da su Markotići bili u Holandiji;
-tekst opisuje nastupe Markotića u Nizozemskoj;
-kratka Stankova izjava, o nastupu u Nizozemskoj;
-pa onda i još kraći osvrt na drugu utrku nacinalnoga prvenstva, gdje novinar nabraja, redom, tko je bio drugi, pa tek onda tko je bio prvi na utrci;
-spominje se i Stankov plasman na 5. mjesto (iako držim da je to vjerojatno slučajna omaška novinara, jer Stanko je bio 6. iako da sam ja u pitanju taj isti novinar bi za mene instruirano "omašio" i vjerojatno napisao da sam bio 55.)
-nisu spomenuti još poneki vozači koji su na toj utrci nastupali a da su iz Subotice (a te novine bi trebale pratiti i njihove sportske plasmane i putešestvije);
-gospodin Kenjereš je spomenut valjda jer njega nisu mogli nespomenuti (ipak je čovjek bio prvi) zamislite koliko bi tekst tek tada bio providan, da ga, npr nisu niti spomenuli;
-u tekstu je i sličica koja je potpisana malo istaknutijim slovima nešto u obliku podnaslova, taj podnaslov je upravo genijalan, objašnjava tko je bio drugi, a prvoga kao da niti nema na slici (ili je dosta to što su ga već spomenuli u tekstu);
-žao mi je Kenjereša, nije ništa kriv, a vidi kako ispade, sve ovo skupa...
Pouka ili naravoučenije: možemo samo nagađati tko se krije iza inicijala M.M. ali mislim da su i ti inicijali krivo napisani trebalo bi pisati ovako: S.M. 61 Pa da bude svima jasno i objašnjeno, i prije no što se trkati pođu... Držim da je svima jasno tko u ovome tekstu: "pjeva, a tko piše note"...
Drugari moji, obmanjivanje je jedna vrsta umjetnosti, te svakako u sebi sadržava jednu dozu "artizma", i nikako se time ne bi trebali baviti oni koji to nisu spoznali...