Moderator: babaos
babaos wrote:Točno razvijao je i tu tehnologiju(URS).Meni je najzanimljivije tih 8 trichtera na glavi(dodatna 4 komada smanjuju gubitke na usisu).Ali ovaj Fat 500 je napravljen od kocke Aluminija.Vidi se na slici.I laik odmah vidi na jednom komadu Aluminija puno genijalnih rješenja.Na Ciklistici isto.
babaos wrote:Držao sam u rukama originalnu Bilježnicu od Helmita Fatha u koju je upisivao podatke prije i poslije mjerenja na Dinamometru.Imao je Dyno koji je sam konstruirao na dva točka.To je kačio i vozio se do obližnje Šume.Tamo je bila muzika.Ta bilježnica me proganja stalno.Takva preciznost i pedantnost i sistematičnost da i mrtav čovjek nemože biti ravnodušan.Bila je to povlaštena situacija za mene.Tu Bilježnicu pamtiti ću cijeli život.
babaos wrote:Poseban je u svijetu moto sporta.To treba naglasiti.Jedan je i jedini koji je postao svjetski prvak na motociklu kojeg je sam konstruirao.Ovome netreba ništa dodati.Dakle.Četiri Cilindra,bokser,dva takta,pola litre.
Zel99 wrote:babaos wrote:Držao sam u rukama originalnu Bilježnicu od Helmita Fatha u koju je upisivao podatke prije i poslije mjerenja na Dinamometru.Imao je Dyno koji je sam konstruirao na dva točka.To je kačio i vozio se do obližnje Šume.Tamo je bila muzika.Ta bilježnica me proganja stalno.Takva preciznost i pedantnost i sistematičnost da i mrtav čovjek nemože biti ravnodušan.Bila je to povlaštena situacija za mene.Tu Bilježnicu pamtiti ću cijeli život.
Pandam ovom coveku u Srbiji je bio profesor Mihajlo Mika Borisavljevic, Baccin otac (secate se onog prelepog crnog MB 125 na brdu). Opet 3in1 inzenjer, majstor i vozac (profesionalizam nas je osiromasio ovakvim ljudima).
Zahvaljujem se na ovoj temi, jer si mi ujedno dao ideju da prikupim podatke i naravim temu u prof. Miki Borisavljevicu.
Zel99 wrote:babaos wrote:Poseban je u svijetu moto sporta.To treba naglasiti.Jedan je i jedini koji je postao svjetski prvak na motociklu kojeg je sam konstruirao.Ovome netreba ništa dodati.Dakle.Četiri Cilindra,bokser,dva takta,pola litre.
Nisam znao da je Fath napravio nesto ovako. Znam za Koenig vrlo slicnu varijantu i mislim da je novijeg datuma. Mozda je ova preteca bila inspiracija ili je samo nastaviljen razvoj istog?!?
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests