Dahlem Binz 29.6.2013.

Moderator: babaos

Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby MareX » Mon Jul 08, 2013 9:53 pm

Bio sam na trci u Nemackoj u malom gradu Dahlem Binz, trka je bila odrzana na gradsom aerodromu.

U subotu za trening sam i pored jake kise uspeo da zauzmem 6. startno mesto za trku.

U nedelju na prvoj trci smo startovali trku sa ugasenim motociklima, tako zvani Push-Start! Moj motocikl se bas opirao da upali tako da zbog loseg starta cak i poslednji vozac me je obisao na startu, i nakon toga sam morao da dajem svoj maksimum samo da se i vratim na mesto gde sam i poceo trku. I tako sam u prvom krugu sa 25 pozicije dosao na 15 mesto obilazeci desetak vozaca. I tada u punom zaletu, KATASTROFA se desila, motor je poceo da posustaje i da ge gasi, prvo sto mi je palo na pamet je da pogledam u karburator! I imao sam sta da vidim a to je providno prazno budence na karburatoru. Tada sam poceo da verujem da je rotaciona slavina, se jednostavno otpustila od vibracija same masine. Zaustavio sam se na prvo bezbedno mesto i otvorio slavinu do kraja i zategao je rukama. Dok sam to obavio svih 10 vozaca me je obislo tako da sam opet na poslednjoj poziciji. Nakon toga sam upalio motor i vozio do limita samo da sustignem sto vise vozaca! Do kraja trke sam uspeo da sustignem sedmog vozaca i obidjem ga i osvojim bodove. I zavrsim trku na sedmoj poziciji!

Na drugoj trci, opet pored muke sa startovanjem motora, ali sada sa malo vise iskustva sam uspeo da startujem motor dosta brzo ali izgubim par pozicija na samom startu. Nakon toga sam krenuo da lovim sve sto je ispred mene, i ubzo sam uspeo da se pojavim na cetvrtoj poziciji, gde sam se ocigledno javljala razlika u snazi motocikla, i gde sam gurao motor na kocenju i u krivinama preko limita, samo da bi ostao u borbi za trece mesto, a protivnik je jednostavno "zavrnuo gas" na pravcu i pobegao, dok je tako trajala borba par krugova, shvatio sam da nije vredno pasti, sa mogucnosti povrede, i ostecivanje motocikla, za trecu poziciju. Tako da sam drugu trku u nedelju zavrsio na CETVRTOJ poziciji, citav, ziv i zdrav,i ja i motor! I dobio pehar kao utesnu nagradu!

Za trke koje vozim. Moram da se zahvalim nekim ljudima, jer su oni zasluzni za moje uspehe!!!
Najvise moram da se zahvalim OCU za finansisku pomoc i pomoc oko rezervnih delova!
Naravno MAMI koja me trpi takvog kakav sam!!!
I naravno moram da se zahvalim AMS Vojvodine i AMS Srbije za finansisku pomoc, i na velikom razumevanju tada kada je bilo najpotrebije!!!
Motocikl koristi iskljucivo delove EMOT Racing-a, i delove koje je tata pravio sam... I glavni mehanicar mi je ove godine bio Martijn Stehouwer, koji mi je mnogo pomogao u spremanju motora za trke. Delovi EMOT firme su u mom motociklu vise od 3 trkacka vikenda, bez i jednog problema!

I naravno kod Martina kuci sam bio primljen kao clan porodice koji je dosao u posetu porodici, gde me je uvek cekao topli obrok i spremljen krevet, svaki put par dana pre trke i par dana posle trke. Veliko postovanje za to!

Snimak citavog puta mozete da pogledate ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=GlNms8PG6_E

On-board kamera sa trke USKORO!

Slika kampa gde smo bili smesteni na trkalistu:
Image

Da se zna odakle dolazimo!!!
Image

Slike sa trke:
Image

Image
User avatar
MareX
 
Posts: 54
Joined: Wed Dec 22, 2010 1:49 am

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby petko13 » Mon Jul 08, 2013 11:07 pm

Браво Марино, свака част и дубоко поштовање за уложен труд и постигнуте резултате. Камо лепе среће да овде има још таквих као што си ти .Сјајно нас представљаш, свака част још једном.
Битка може мало да потраје, али победник се зна!
User avatar
petko13
 
Posts: 418
Joined: Wed Dec 28, 2011 7:06 pm

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby babaos » Tue Jul 09, 2013 8:31 am

Imam potrebu komentirati ovu sportsku priču u kojoj su protagonisti naši prijatelji Marino i Stanko.Mnogi od nas imaju potrebu dokazivati se na najrazličitije načine na različitim poljima i na tome graditi svoje životno iskustvo.Marino i Stanko glavni likovi naše priče počeli su voziti klasične utrke spontano i ne previše pretenciozno.Bili su to skromni uvjeti u natjecanju koje funkcionira skromno u uvjetima recesije koja lomi svaku pomisao za prekomjernim trošenjem kučnog buđeta.Danas oni imaju rezultate koji se mogu izmjeriti po svjetskim kriterijima i to u sportu koji nije eksponiran i koji nikad ne donosi slavu i novac.Prije svega ovdje treba istaknuti da se radi o potrebi da se aktivnost kojom se Marino bavi poboljša i stavi u najozbiljniji mogući kontekst.Marino vozi sa vozačima i sa motociklima koji su po najjačim standardima uključeni u sistem natjecanja.E to je za istaknuti pravi razlog.I pohvala tu pristaje kao normalna posljedica rezultata.Respekt i moje čestitke prije svega čovjeku bez kojega sve to nebi funkcioniralo.Stanko je procjenio planirao i realizirao aktivnost o kojoj je riječ.Prije nekoliko godina molio sam ga da sve svoje snage i resurse usmjeri prema Marinu a on sam da bude samo sveprisutan.Znao sam da Marino može napraviti rezultate ako ima potrebne uvjete.Sad kad je na pravom motoru to je i dokazao.I ja imam na neki način zadovoljstvo zbog dobre procjene.Moj respekt i čestitka obojici Markotića.
Naravno,ako je dan sunčan,
User avatar
babaos
Site Admin
 
Posts: 8383
Joined: Mon Mar 09, 2009 10:22 am
Location: Osijek,Hrvatska,

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby Zel99 » Tue Jul 09, 2013 9:36 am

Bravo Marino, Bravo za tebe i za ekipu koji stoji iza tebe. Sjajna prica i sjajan prilog :clap: :clap: :clap:
Nije svako znanje bolje od neznanja
User avatar
Zel99
Site Admin
 
Posts: 1845
Joined: Mon Jan 26, 2009 5:04 pm
Location: Vrsac

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby MareX » Tue Jul 09, 2013 11:07 am

Hvala puno, stvarno hvala na cestitkama. I gospodinu iz Osjeka moram da se zahvlim koji je prepoznao kvalitet jos davno. To nije uopste bilo lako, sa obzirom da rezutati koje sam tada pokazivao nisu uopste ukazivale na to. Tako da jedan poseban RESPECT i veliko Hvala za gospodina iz Osjeka!

Snimak sa prve trke, mozete pogledati ovde:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... W5V-lLsNZk

Prica ce da se nastavi, materijali tek stizu.
User avatar
MareX
 
Posts: 54
Joined: Wed Dec 22, 2010 1:49 am

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby Petko131 » Tue Jul 09, 2013 3:05 pm

Свака част Марино, све најбоље на преосталим тркама, надам се да те неће мучити силчне глупости попут славине за бензин од 2€ :? :(
Битка може да потраје, али, победник се зна!!!
NO SHOW, ALL GOOO!!!
User avatar
Petko131
 
Posts: 60
Joined: Wed Jun 26, 2013 7:20 pm

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby 69 » Tue Jul 09, 2013 6:34 pm

Velike čestitke za velike rezultate koje ostvaruješ! Bravo!
User avatar
69
 
Posts: 1257
Joined: Sun Jan 25, 2009 12:06 am
Location: Zagreb

Re: Dahlem Binz 29.6.2013.

Postby MareX » Tue Jul 09, 2013 6:43 pm

Hvala Petko, i 69... Sada cu da prilozim drugu trku koja je bila u nerelju. Osvoio sam 4. mesto. Motor je malo bolje upalio, i nakon toga nisam imao problema sa motociklom, neko samo pun gas....

Snimak sa druge trke, mozete pogledati ovde:
DRUGA TRKA
User avatar
MareX
 
Posts: 54
Joined: Wed Dec 22, 2010 1:49 am


Return to Trkacke price

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron