by babaos » Sat Aug 11, 2018 7:18 pm
Prije osamnaest godina umro je jedan veliki ljubitelj Nortona.Saznao sam to prekasno.Svi njegovi prijatelji čuvaju uspomenu na njega ,njegov lk i djelo.Upravo je to predmet mog interesovanja.Njih desetak slavi njegovo ime stalnim podsjećanjem i svi njegovi prijatelji svako na svoj način daje svoj prilog u tom smjeru.Iza njega ostalo je malo familije.Tek ostarjela sestra koja ni nemože shvatiti tu oktivnost njegovih prijatelja.Na internetu na forumima i stranicama pa i na privatnim profilima mnogo je prepričavanja i mnogo je starih fotografija.Priče su predivne.Lijepo govore o sugestivnosti,posvećenosti i ljubavi jednog ćovjeka prema jednom motociklu.Kupio ga je i slagao kad smo mi bili u debelom zaostatku prema toj vrsti bavljenja motociklima.Tu je zaostala literatura,dva automobila i dva motocikla.Nalazi se to kod prijatelja koji to čuvaju ali nitko nezna što će biti kraj.Strojevi stoje i godinama samo stoje i polako klecaju pred utjecajem vremena i stajanja i mirovanja.Konačno nakon 18 godina netko(jedan amerikanac) je primjetio zanimljivu stvar.Trebalo bi upaliti te strojeve na neku obljetnicu povezanu sa pokojnim nortonašem.Ja sam jedan od onih koji će prisustvovati prvom u nizu" paljenju" ove godine.Nadam se dda će biti tradicionalno svake godine.Događaj će biti predstavljen u medijima naknadno a za prvi put događaju prisustvuju samo odabrani sudionici.Slava mu.
Sve će se dogoditi u ovoj garaži na jesen.

Naravno,ako je dan sunčan,