Pravilnik foruma

Pravilnik foruma

Postby Marko » Sun Jan 03, 2010 9:38 pm

Prvo i osnovno sto bi svaki korisnik trebao da uradi jeste da se predstavi u sekciji namenjoj za naravno, predstavljanje.

Nije dozvoljeno koriscenje vise od jednog korisnickog imena (nickname). U suprotnom ce biti obrisani.

U potpisu dozvoljena su najvise dva reda teksta ili jedna slika i jedan red teksta, nikako dve slike. Reklamiranje u potpisima je strogo zabranjeno. Takodje, nisu dozvoljeni potpisi koji sadrze robote za ocitavanje IP adrese drugih korisnika.

Zabranjeno je upotrebljaviti material bilo kog oblika ukoliko je zasticen autorskim pravom.

Zabranjeno je podsticanje svadje, i vredjanje drugih clanova.

Kada pisete iskljucite CAPS LOCK, pisanje sa istim se smatra vikanjem.

Kada kreirate novu temu, proverite da li je ista vec postavljenja (koristite ‘’Search’’).
Obratite paznju na naslov teme. Naslov teme mora imati smisao sa kontekstom iste.

Postovi koji se bave tematikom koja ne odgovara sekciji namenjoj za neku drugu ce biti obrisani ili premesteni. U postovima NE SMETE psovati, vredjati, koristiti vulgarne reci i pornografiju, klevetiti, pozivati na tuce i ostali vid nasilja.

Zabranjeno je izazivanje rasne, nacionalne, verske, seksualne i bilo koje druge mrznje.
Gore navedeno vazi ne samo za postove vec i za avatare i potpise.

Da bi izbegli neprijatnosti, ne ostavljajte licne informacije i iste drugih korisnika. Ukoliko je potrebno da drugom korisniku ostavite broj telefona, kucnu adresu i slicno, obavite preko PM-a (privatnih poruka).

Moderatori nisu obavezni da argumentuju razlog zbog kojeg su uklonili Vas post. Korisnici koji prekrse gore navedena pravila ce biti upozoreni a ako se prekrsaj ponovi korisniku ce biti obrisan nalog od strane administratora foruma.

U slucaju da vam nesto nije jasno, a vezano je za ovaj pravilnik, obratite se adminu foruma.Dodatak pravilniku od 8.Feb.2013.

Brisanje postova nije dozvoljeno (osim ako adminiostrator ili moderator smatraju da se post kosi sa prethodno definisanim pravilima)

Administrator ima obavezu da redovno prati događanja na forumu.

Editovanje postova sa ciljem izmene sadrzaja nije dozvoljeno (osim ako je razlog ispravke kozmeticke prirode tj. tehnicke greske). Odnosi se na administratore, moderatore i autore.

Prilikom kreiranja odgovora (quotovanja) nije dozvoljeno vaditi reci iz konteksta.

Preporučuje se komunikacija bez oštrih kvalifikacija naročito prema novopridošlim članovima foruma.

Primedbe na pravilnik i sveukupno ponašanje na forumu iznosi se u temi “Administratoru“. Pravilnik je živa stvar i u demokratskom dijalogu se može dopuniti.

Dodatak pravilniku od 22.Feb.2013.

Nakon objavljivanja post-a, korisnik ima 60 minuta da napravi neku eventualnu ispravku teksta, (ukoliko se radi o nekoj kozmetickoj promeni, ili tehnickoj gresci), i nakon toga se poruka automatski zakljucava za dalje izmene ili brisanje.
User avatar
Marko
 
Posts: 900
Joined: Sat Jan 24, 2009 3:19 am
Location: Vrsac

Return to Predstavljanja

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron